Groot Gestel wandelplus dag 12 okt. 2018.

Vrijdag 12 oktober heeft de binnenland commissie weer een wandelplus op het programma staan.

Ook deze keer gaan wij wederom met Toon Ondersteijn mee. Hij voert ons weer mee naar een prachtige locatie. Een bijzonder mooi Brabants plekje waar wij de dingen gaan zien, horen en proeven. Natuurlijk ook een beetje gaan lopen en waar tevens aandacht is voor de inwendige mens.

Ook nu gaat het weer over planten en beestjes, alleen zullen wij deze keer helaas geen of althans wel bijzonder weinig muggen zien.

Wij gaan een bezoek brengen aan het Groot Duijfhuis in Kasteren tussen Liempde en Olland. Hier gaat onze gids Ger van den Oetelaar ons alles vertellen over het Duijfhuis. Hij laat ons de wel heel bijzondere Heerenkamer zien. Tevens horen wij het verhaal over de Kartuizer monniken, en gaan hun wijn proeven. Natuurlijk brengen wij ook een bezoek aan de duiventoren en horen over het hoe en waarom hiervan.

Vervolgens wandelen via een paar mooie paden naar café ’t Groene Woud, dat speciaal voor ons open gaat. Hier nemen wij een goed bordje soep, broodje, krentenbolletje, kopje koffie of thee. Kortom genoeg om de middag ook weer door te komen.

Hierna wandelen wij weer terug richting Duijfhuis om een bezoek te brengen aan de buurman Jan van Zandberger. Jan is pomoloog en weet ons veel zo niet alles te vertellen over de oude fruit rassen.

Dit alles wordt weer een Groot Gestel dagje om niet te vergeten.

Wij vertrekken om 9.00 uur bij de Poeling. Proberen om een beetje met elkaar mee te rijden en zijn dan uiterlijk om 9.30 uur bij het Groot Duijfhuis Hoevedreef 4 Liempde.

De kosten voor deze dag zijn € 16,50 dat is inclusief:

Onze gidsen, de wijn proeven en natuurlijk onze lunch.

Inschrijven tot uiterlijk 7 oktober door overmaking van het bedrag van €16,50 op onze clubrekening

NL14 RABO 0133677540 t.n.v. wandelclub Groot Gestel onder vermelding van Groot Duijfhuis.

Wie gaat er mee?

Namens de binnenland commissie,